Kurucumuzdan
Kalite Politikası
Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş, eğitim sisteminde de büyük bir değişimi beraberinde getirmiştir. Standart olan öğretim programları çeşitlilik göstermekte, mekanik olan öğretim süreçleri organik bir yapıda şekillenmekte, yapılandırılmış olan eğitim sistemi sosyal olarak ilişkilendirilmiş bir sisteme dönüşmektedir. 21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre değişen eğitim sistemi, teknolojiyi eğitimin farklılaşması ve bireyselleşmesi amacıyla etkin olarak kullanmaktadır. Final Okullarının eğitim-öğretim yaklaşımı 21. yüzyılın eğitim yaklaşımına göre tasarlanmaktadır.
Geçmişte okul sıralarında sessizce oturan öğrenciler, günümüzde küçük gruplar halinde araştırarak, tartışarak öğrenen bireyler olarak yerini almaktadır. Öğretmen ise kendilerini sessizce dinleyen öğrencilerin önünde, sınıfın merkezinde ders anlatmak yerine, hareket halinde onları izler, merak uyandırır ve öğrencilerin sorgulayarak öğrenmesine fırsat verir.
Teknoloji ise sınıf duvarlarını kaldırarak öğrencileri küresel bir topluluk olarak birbirine bağlar. Internet büyük bir bilgi kaynağına erişim sağlarken, öğrenciler edindikleri eleştirel düşünme becerileri ile bu bilgiyi süzgeçten geçirerek hangi kaynakların güvenilir ve hangi bilginin faydalı olduğuna karar verir, zamanla kendi içeriklerini yaratarak Internet’te paylaşmaya başlarlar.
İyi bir yükseköğrenim kurumuna devam etmek ve hayatta başarılı olmak sadece sınavlarda başarılı olmakla sağlanmıyor. Öğrencilerin yaşam boyu sürecek birçok beceriyi de edinmeleri gerekiyor. Günümüzün küresel, hızlı değişen ve karmaşık dünyasında öğrencilerin işbirliği yapan yaratıcı düşünen bireyler olarak düşünme becerileri kazanmaları gerekiyor. Bu yetkinlikler 21. Yüzyıl Becerileri olarak adlandırılmakta ve 4 temel başlıkta toplanmaktadır.
- İşbirliği: Öğrencilerin, farklı gruplar ile verimli çalışarak, esnek bir yaklaşımla uzlaşarak ortak hedeflere ulaşmaları.
- Yaratıcılık: Öğrencilerin özgün fikirler geliştirip, oluşturarak aynı zamanda başkaları ile yaratıcı bir şekilde çalışmaları
- İletişim: Öğrencilerin çoklu ortam genelinde ve çeşitli amaçlar için etkili bir iletişim kurabilmesi.
- Eleştirel Düşünme: Öğrencilerin, analiz ederek, değerlendirerek, karmaşık sistemleri anlaması ve problem çözmek için stratejiler uygulayabilmesi.
21. Yüzyılın 4 temel becerisi okulların akademik hedeflerinin yerini almaz. Halen öğrencilerin iyi bir okur-yazar olmaları, temel matematik bilgisine sahip olmaları ve dünyayı fen bilimi gözünden tanımaları gereklidir.