Girişimcilik
Girişimcilik dersindeki özel müfredatımız ile yenilikçi iş fikirlerini, fizibilite kavramı temelinde plana dökerek örnek projeler tasarlıyoruz. Bu projelerde bilgi teknolojilerinden faydalanarak somut kullanım alanları (inovasyon) oluşturuyoruz.
Bireysel sorumluluk ve risk alma konusunda öğrencilerin girişimci yaklaşımlarını cesaretlendirdiğimiz kadar, takım çalışması ile farklı fikirlerden yararlanıp ilham alarak sosyal becerilerini güçlendiriyoruz.
Günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz açık uçlu problemlere yönelik çözüm önerileri geliştirmemizi sağlayacak probleme dayalı öğrenme (problem-based learning) yöntemini benimserken tasarım odaklı düşünüyor (design thinking), reel sektördeki müşteri sorunlarına/ihtiyaçlarına karşı farklı çözüm önerileri geliştiriyoruz.
Tasarımdan pazarlamaya ürün geliştirme aşamalarını test ederken topluluk önünde sunum yapma becerilerimizi de geliştiriyoruz.
STEM
Final Okullarında öğrencilerimiz üretmek ve yeni buluşlar gerçekleştirmek adına gerçek hayattaki bir problemi belirliyor, analiz ediyor, bu probleme ait çözüm yolları üretiyor ve bu çözümü prototipler ile diğer arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Hazır komutlar ya da önceden hazırlanmış materyaller kullanmak yerine deneyimleyerek öğreniyorlar.
Yıl içinde yapılan STEM etkinliklerimiz ile öğrencilerimiz, eğitim müfredatında öğrenmekte oldukları teorik bilgilerin gerçek hayattaki karşılıklarını ve uygulamalarını deneyimleyerek öğrenme imkânı buluyorlar.
Finansal Okuryazarlık
Finansal Okuryazarlık programımızda; bütçe yönetimi, tasarruf, tüketim vb. konularda farkındalık sağlama amaçlanmaktadır. Final Okullarına özel olarak akademisyenler tarafından hazırlanan müfredatımızda gelir ve gider analizleri yaparak bütçe oluşturmayı, oluşturduğumuz bütçeyi yazılı hâle getirerek bütçe yönetimini hayatımızın bir parçası hâline getirmeyi öğreniyor, doğru finansal tercihlerde bulunarak tasarruflarımızı artırmanın önemini kavrıyoruz.
Ekonomik bir değer üretmeyi öğrenirken tüketici hak ve sorumluluklarımızın farkında olarak ekonomik koşullara uygun, rasyonel, istek/ihtiyaç dengesini gözeten tüketim yaklaşımını kazanıyoruz. Kullandığımız finansal araçlara yönelik kullanıcı dostu dijital beceriler kazanıyoruz.
UYGULAMALI DERSLER
Öğrencilerinin ilgi alanlarını, beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmanın önemine inanan Final Okullarında beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, drama, satranç, dans, seramik, yüzme vb. (kampüslere göre farklılık göstermektedir) derslerle öğrencilerin;
- Yaşam boyu fiziksel aktivite alışkanlığı
- Dayanıklılık, koordinasyon,
- Esneklik, çeviklik
- Problem çözme
- Olumlu benlik gelişimi
- Takım çalışması
- Hayal gücü ve yaratıcılık
- Görsel bellek
- Sanatsal eleştiri ve değerlendirme
- Duyuları etkin kullanma
- İletişim
- Gözlem
vb. becerilerinin potansiyel gelişim alanlarının en üst düzeyine çıkarılması hedeflenir